Park aan de Muiderslotlaan

Ten noorden van de Muiderslotlaan komt een langgerekt, bloemrijk park. De aanleg is in volle gang. Het park krijgt in noordelijke richting een doorsteek richting de Gouw. Daarmee komt het park centraal in Lanenrijk te liggen.

In het park komen speelplekken voor verschillende leeftijdscategorieën. Verder komt er een padenstructuur voor wandelen en fietsen. 

Voor het park zijn verschillende ontwerpdocumenten gemaakt. Die vind je hier

Het meest recente ontwerpdocument (ook te downloaden via bovenstaande link) is het uitvoeringsontwerp (versie 17 april 2023): 

De groene, meanderende vormen in de lange as van het park zijn wadi's. Dit zijn groene gebiedjes die in het geval van veel regenval in korte tijd, regenwater te bergen. De wadi's krijgen onderin grind, wat ervoor zorgt dat water in enkele dagen de bodem in zakt. De paden, die de wadi's doorkruisen, worden boven de wadi's onderbroken door bruggetjes. 

Een impressie van het eindbeeld van het park aan de Muiderslotlaan:

 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen