Straatnamen

 

De straatnamen in Weespersluis zijn geïnspireerd op de Stelling van Amsterdam en buitenplaatsen langs de Vecht. 

Om te komen tot een thema voor de straatnamen in Weespersluis, heeft de gemeente Weesp in 2016 een 'prijsvraag' uitgeschreven. Dit leverde vele reacties op, waaronder ideeën om te refereren aan de Stelling van Amsterdam en ideeën om te refereren aan bujitenplaatsen langs de Vecht.

Niet alleen wordt met het gebruik van deze straatnamen een ode gebracht aan de geschiedenis van de streek, maar ook recht gedaan aan de allure van de Vechtstreek.

De specifieke straatnaamgeving gaat als volgt in zijn werk:

  • De CNOR (Commissie Naamgeving Openbare Ruimte) van de gemeente Amsterdam heeft een advies uitgebracht over onze 'voorraadlijst' voor straatnamen.
  • Wij doen, met gebruikmaking van de door de CNOR goedgekeurde namen, een voorstel aan de gemeente voor de straatnamen voor deelgebieden zodra het stratenpartoon binnen het  betreffende deelgebied vast ligt.
  • De CNOR adviseert het college van BenW van Weesp over het voorstel en het college neemt daarover een besluit. Na een positief collegebesluit liggen de straatnamen vast.
  • De gemeente neemt  vervolgens een huisnummerbesluit, tegelijk met het besluit op de omgevingsvergunning, die door de bouwende partij wordt aangevraagd.

Als de straatnamen vastliggen, meldt de gemeente die aan bij onder meer GoogleMaps en OpenStreetMap.

Hieronder tref je de straatnamen die tot nu toe door het college zijn goedgekeurd:

 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen