Zwemmen in de Gouw op eigen risico

ProfielfotoLinda van den Berg 13-06-2023 1145 keer bekeken

Nu het op en top zomerweer is, nodigt de Gouw enorm uit tot zwemmen. Echter, het water in de Gouw is nadrukkelijk geen officieel zwemwater en zwemmen is op eigen risico.

(aangepast 15 juni 2023)

Om water aan te merken als formeel zwemwater, moet het aan allerlei eisen voldoen. Niet alleen als het gaat om de waterkwaliteit, maar ook als het gaat om toezicht, afbakening en andere aspecten. Dat wil echter niet zeggen dat er niet gezwommen kán worden, net als in de Amstel de Vecht of andere plassen. Zwemmen kán dus wel, maar op eigen risico. 

Hou er bovendien rekening mee dat de Gouw ligt in een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. Rondom de Gouw zijn de bouwactiviteiten nog steeds dominant aanwezig. Daardoor kan de waterkwaliteit worden verstoord. 

Dat er in de Gouw, net als bijvoorbeeld in de Vecht, gezwommen wordt terwijl het geen zwemwater is, is daarom echt op eigen risico. Ook in de toekomst is niet voorzien dat de Gouw officieel zwemwater gaat worden.

 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen