Planning bouw van de brug tussen het Gouwpark en Vechtrijk 4A1

ProfielfotoLinda van den Berg 02-06-2023 950 keer bekeken

De waarschijnlijk definitieve planning voor het bouwen van de brug tussen Vechtrijk 4A1 en het Gouwpark is bekend. De openstelling van de brug schuift op ten opzichte van de eerder verwachte planning.

Eerder verwachtten we dat de brug tussen Vechtrijk 4A1 en het Gouwpark eind juni klaar en bruikbaar zou zijn. Dat gaat helaas niet lukken, omdat het mooi laten aansluiten van de brug op het straatwerk in Vechtrijk 4A1 meer tijd in beslag neemt. Dat heeft te maken met de maat van de vleugelwanden langs de brug, die pas op een laat moment bepaald kon worden om ervoor te zorgen dat de burg perfect aansluit op het straatwerk in Vechtrijk 4A1.

Van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 16 juni

Vanaf dinsdag 6 juni wordt er gestart met het werk. Allereerst worden de funderingspalen aangebracht onder het landhoofd de vleugelwanden van de brug.

Tijdens deze werkzaamheden kan er geluidshinder ontstaan vanwege het trillend aanbrengen van de stalen buispalen (funderingspalen). De hinder zal zoveel mogelijk beperkt worden, door de hinder veroorzakende werkzaamheden zoveel mogelijk tussen 7.30 en 16.00 uur te laten plaatsvinden.

Vervolgens wordt het prefab landhoofd geplaatst en het landhoofd op de bestaande kade aangebracht.

Van maandag 3 juli tot en met vrijdag 14 juli

In de eerste helft van juli wordt het brugdek aangebracht. Daarna krijgen de prefab vleugelwanden hun plek en wordt het metselwerk aangebracht.

De hinder is tijdens deze werkzaamheden beperkt.

Dicht tot na de bouwvak

Het is noodzakelijk om de brug tot na de bouwvak dicht te houden, omdat de aanliggende wegen dan nog moeten worden aangesloten op de brug. Dit hangt natuurlijk ook samen met de verdere aanleg en inrichting van het Gouwpark, zie ons andere bericht hierover.

We hadden graag gezien dat we de brug en het park voor de bouwvak hadden kunnen openstellen. Door de extra aandacht die we aan de aansluiting van de brug op het straatwerk in Vechtrijk 4A1 moeten besteden, is dat helaas niet haalbaar.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen