Stier Carst gearriveerd bij de kudde aan de Oude Papelaan

ProfielfotoLinda van den Berg 21-12-2022 773 keer bekeken

Eerder berichtten we over de Schotse Hooglanders, die sinds medio oktober aan de Oude Papelaan testen hoe zij de natuurontwikkeling in 't Breedland kunnen versnellen. Met de komst van stier Carst, eerder deze week, is de kudde nu compleet.

Stier Carst is een indrukwekkende verschijning, dat is zeker! Samen met de rest van de kudde maakt hij deel uit van een pilot voor de versnelling van de natuurontwikkeling in 't Breedland. Meer informatie hierover kun je vinden in ons eerdere bericht: Schotse Hooglanders langs de Oude Papelaan.

Beheerder Wouter Slors van FREE Nature voert het toezicht uit op de Schotse Hooglanders in Weespersluis/Bloemendalerpolder. Bezoekt u het natuurgebied regelmatig? Sla dan het telefoonnummer van Wouter Slors op in uw telefoon: +31 (0)6 46 19 28 45. Bij calamiteiten met de Schotse Hooglanders is hij hierop 24/7 te bereiken. Voor meer informatie over natuurlijke begrazing, kunt u ook de website van FREE Nature bezoeken: www.freenature.nl

Een kleine fotoreportage van de kennismaking van Carst met de rest van de kudde willen we jullie niet onthouden!

De rest van de kudde op de uitkijk.

De kat wordt nog even uit de boom gekeken.

Na de eerste contactmomenten.....

.... moet je toch even uitvinden wie er ├ęcht de baas is in de kudde!

Alsof het nooit anders geweest is. Eind goed, al goed!

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen